myslivna

Hájovna je vystavěna na obdélném půdorysu s mělkým středním rizalitem na průčelní straně a dvěma mladšími přístavky na nádvorní straně. Má valbovou střechu s nízkým spádem krytou raženými taškami. Část budovy (levé dvorní nároží v rozsahu 2 místností) je zděná, podsklepená, zbylá část buudovy je roubená, od počátku opatřená omítkou (na bočním průčelí ve štukové kartuši dochováno vročení 1782). Exteriér: Hladké omítky stěny, původně patrně jen bílené, později světle okrové, mají dnes sytě okrovou barvu s bílým orámováním oken. Mírně přesahující střechu nesou zhlaví krokví, opřených do okosených čel stropních trámů. Uliční průčelí je sedmiosé, s trojosým rizalitem, boční průčelí jsou dvojosá, okna jsou dvojitá, čtyřkřídlá, starší šestitabulková z 19. století, mladší nečleněná, z 20. století. Nad vstupem ze zahrady je ve střeše vyšší sedlový bedněný vikýř. Jeden z trojice komínů má zachovanou jednoduchou římsovou hlavici.