kříž

Plechový krucifix stojí na fundamentu sestávajícím ze dvou sestavených částí. Spodní díl tvoří barokní obdélníkový sokl se štíhlým hranolovitým dříkem, na přední straně ozdobeném kartuší, který je ukončen profilovanou římsou s volutami. Na bočních stranách dříku jsou dnes již prázdná mělká oválná zrcadla. V partiích nad a pod volutovou římsou je pískovec zpevněn obručemi. Na barokní fundament nasedá klasicistní čtyřhranný podstavec, na němž stojí štíhlý, vysoký kónický sloup ukončený nízkou kvadratickou hlavicí. Do ní je zapuštěn trojlaločně zakončený kříž s torzem plechového korpusu Krista, s nepatrnými stopami polychromie, silně zrezivělý. Kříž stojí na pozemku u domu čp. 125 v těsné blízkosti frekventované komunikace a potoka, který ji podtéká. Výška spodního dílu 45cm+175cm, výška sloupu 250cm, výška kříže s korpusem 250cm.