tvrz

1) tvrz čp. 1 2) sýpka a hospodářská budova I. 3) hospodářská budova II. 4) vstupní brána 5) ohradní zeď 6) socha sv. Jana Nepomuckého 7) kašna Areál tvrze se rozkládá ve východní části obce (na okraji návsi), poměrně dominantně se objekty uplatňují od jihu. Terén v rámci areálu je poměrně členitý. Hlavní budova je tvořená srostlicí čtyř křídel a věže. Jednotlivá křídla jsou co do velikosti i tvaru půdorysné plochy odlišná. Výsledný vnější obrys budovy je nepravidelný. Sýpka je připojena k východnímu průčelí jižního křídla hlavní budovy tvrze, půdorys obdélný. Hospodářská budova I. je přistavěna k východní části severního průčelí sýpky. Hospodářská budova II. stojí při JV okraji areálu. Ohrazení kromě východní strany areálu má podobu zděných hradeb, které tvoří přímé úseky. Na západní straně proti průjezdu ve věži je umístěná hlavní brána, tvořená zděnou kulisou s portálem. V půdorysném zlomu severní ohradní zdi umístěný ještě jeden vjezd. Socha sv. Jana Nepomuckého se nachází zhruba 1,5 m před ohradní zdi areálu (mimo jeho plochu), po severní straně hlavní brány. Kašna stojí necelých 20 m před západní bránou tvrze.