lázně, zvané Císařské

Objekt je třípatrová čtyřkřídlá budova uzavřené dispozice. Západní průčelí protíná patnáct os. Před průčelím v úrovni přízemí se nachází sloupová kolonáda, jejíž střed je v současnosti prosklený. Pouze střední dva sloupy a nárožní sloupy jsou bosované, ostatní mají dříky hladké s profilovanými hlavicemi. Celé průčelí v úrovni pater je rozděleno na dva hloubkové plány. První hloubkový plán tvoří mělký středový rizalit, který zabírá šířku devíti os. Tento mělký rizalit je navíc prolomen lodžiemi s balkóny ve středních třech osách jednotlivých pater. Balkóny jsou zde vynášeny volutovými konzolami s vegetabilními motivy. Zábradlí jsou tvořena bohatě profilovanými balustrami a sloupky se štukovými zrcadly. Postranní části mělkého rizalitu jsou v přízemí prolomeny okny s plnými valenými záklenky, jejichž otvory jsou vyčleněny vždy pilastry s kubickými profilovanými hlavicemi. Profilované šambrány, které lemují každý okenní otvor, jsou prolomeny ve vrcholu iluzivním klenákem. Úrovně druhého a třetího patra jsou pojata ve vysokém řádu, kdy nárožní lizény jsou bosované, zatímco středové pilastry mají hladké dříky a korintské hlavice. Celé průčelí je pak ukončeno mohutně předstupující korunní římsou s motivem zubořezu, která je podepřena drobnými konzolami s vegetabilními motivy. Střed rizalitu je navíc v rovině střechy zakončen mohutným zděným vikýřem s pěti okenními otvory, pilastry a zubořezovou korunní římsou prolomenou ve střední části segmentovým štítem s motivem štítonošů v akantových rozvilinách držící erbový reliéf. Druhý hloubkový plán je tvořen třemi osami na každé straně průčelí. Úroveň prvního patra je zvýrazněna trojúhelníkovými frontony vynášenými mohutnými jonizujícími pilastry, které svírají profilovanou šambránu. Okenní otvory druhého patra jsou v tomto hloubkovém plánu zvýrazněny segmentovými frontony vynášenými subtilními konzolami s vegetabilními motivy, zatímco okenní otvory třetího patra jsou opatřeny pouze přímou nadokenní římsou s jednoduchým geometrickým motivem v suprafenestře. Průčelí je i zde ukončeno korunní římsou s motivem zubořezu a vegetabilně zdobenými konzolami. Protější východní strana je provedena v zásadě stejně, jen s několika odchylkami. V přízemí chybí kolonáda, stěnu člení kvádrová bosáž, nad okny s klenáky. Pod okny prvního patra mimo rizalit je slepá balustráda. Největším rozdílem je provedení střední části průčelí s balkóny. Na této straně je podpírají na každé straně dva pilíře (v přízemí), pilíř a sloup (v prvním a druhém patře). Obě jedenáctiosá boční průčelí se středním rizalitem v šíři tří os mají základní členění rovněž obdobné. V přízemí je kvádrová bosáž s klenáky nad otvory, v prvním patře pod okny slepá balustráda. Balkóny s balustrovým zábradlím jsou zde pouze v prvním patře v rozsahu středních tří os a v druhém patře ve střední ose. Nad středním rizalitem se zvedá atika s vyšší střední částí a nižšími boky se slepou balustrádou. Nad středem atiky se nachází vikýř, zdobený štukovým festonem a zakončený do půlkruhu. Po jeho stranách jsou dvě vázy. Jednotlivá křídla mají mansardovou střechu, nad rizality vyvýšenou do valby. Krytina z asfaltového šindele imituje cihelnou skladbu. Ve střeše se nacházejí velké obdélné vikýře s půlkruhovou horní částí, doplněné drobnými, půlkruhového tvaru.