kašna

Kruhová nádrž na vodu má okraj nahoře rovný, na vnější straně vypouklý. Kašna má dvoustupňovou podnož. V dolní části se nacházejí vedle sebe umístěné, obdobně provedené sochy lvů, z nichž je zobrazena přední část těla. Lvi, situovaní čelně, mají otevřenou tlamu, opírají se o rozkročené tlapy. Výrazná je hříva, členěná do četných pramenů. Lvi svými těly podpírají další stupeň kašny, který má mísovitou dolní část plasticky zdobenou, nahoře je pak rovný. Zde se nacházejí opět vedle sebe situované sochy koňů, kteří jsou zobrazeni v neobvyklé pozici, jako sedící či snad se vzpínající. I u koňů je provedena pouze přední část jejich těla. Výrazné je vypouklé břicho, nohy jsou ohnuté v kolenou a opírají se kopyty o podložku a o střední část tohoto stupně kašny, o níž jsou koně opřeni zády. Tlamu mají pootevřenou, po zádech splývá vlnitá hříva. Také koně jsou situovaní čelně. Nad jejich hlavami je třetí stupeň kašny, jejíž rovná dolní část je menšího průměru, než u nižšího stupně. Na této ploše se nachází socha baculatého nahého chlapce, nesoucího horní část kašny. Chlapec sedí na náznaku skalnatého terénu. Obě nohy jsou ohnuté v kolenou. Pravé chodidlo spočívá na terénu, levá noha směřuje dozadu a její chodidlo se konečky prstů opírá o rovnou dolní plochu. Obě paže, ohnuté v lokti, jsou vysoko zdvižené. Pravá ruka nataženými prsty podpírá horní stupeň kašny, levá ruka spočívá pod ním. Chlapec má na hlavě, předkloněné a natočené mírně k pravému rameni, krátké vlnité vlasy. Část zad kryje rouška. Horní stupeň má nejmenší průměr. Je na něm umístěná socha hada s krátkým zkrouceným tělem, pokrytým šupinami a vztyčenou hlavou. Had má velké oči a směrem vzhůru směřující otevřenou tlamu s výraznými zuby. V tlamě je umístěná trubka na vodu.