dům

Dům byl původně samostatným řadovým dvoupatrovým domem s číslem popisným 26. V 90. letech 20. století byl propojen se sousedním nárožním domem a následně vyvýšen o jedno patro. V této souvislosti ztratil vlastní číslo popisné a je tak dnes součástí domu čp. 25. Jeho severovýchodní průčelí (do ulice Krupské), člení v přízemí pásová bosáž. Ve stěně jsou symetricky rozmístěné tři velké hliníkové výkladce (ve středním z nich je dnes umístěn bankomat). Nad bosovanou částí fasády se nachází poměrně vysoký pás, dole ohraničený mezipatrovou římsou, nahoře profilovanou parapetní římsou, probíhající po celé šíři stěny pod okny v prvním patře. Tento pás člení tři symetricky rozmístěná obdélná pole, orientovaná na šířku, lemovaná plastickým okrajem. Úroveň prvního, druhého i třetího patra je provedená shodně – je zde vždy šest oken ve špaletě, s novodobými výplněmi. Ty imitují dvoukřídlá okna s křídly rozdělenými vodorovnou příčlí na polovinu a s dvoudílnou horní částí. Po stranách okenních otvorů a nad nimi je profilovaná šambrána, nad okny rovná profilovaná nadokenní římsa, nesená dvěma volutovitými konzolkami. Konzolky jsou opatřené štukovým dekorem – vegetabilními motivy a perlovcem. Nad okny druhého patra se nachází nízké polopatro, dole oddělené průběžnou profilovanou římsou a nahoře značně vyloženou římsou hlavní, rovněž s profilací. V polopatře je šest obdélných okének ve špaletě. Díky podstatně nižší výšce sousedního domu čp. 27 je vidět severozápadní stěna v úrovni druhého a třetího patra. Nahoře ji zakončuje nízký trojúhelný štít, je bez členění a otvorů. Dvorní fasáda je hladká, bez architektonického členění a výrazu.