dům

Jde o patrový řadový dům obdélného půdorysu, zasazený do terénu. Severozápadní (uliční) průčelí je šestiosé. V pravé krajní ose je vstup – novodobé typizované jednokřídlé dveře v zúženém otvoru, přístupné po dvou schodech. Nad dveřmi je prosklený nadsvětlík, rozdělený na tři tabule – nahoře má tvar velmi mírného, téměř rovného segmentového oblouku. Ve zbývajících osách přízemí jsou okenní otvory s šambránou, v horním úseku se segmentovým obloukem o něco více vyklenutým, než u vstupu. Dnes jsou zde zasazená plastová okna, imitující dvoukřídlé členění. Jejich dvoudílná horní část nesleduje oblouk otvoru, ale je rovná. V dolní soklové části fasády jsou pod okny přízemí obdélné, na šířku orientované otvory do suterénu, vyplněné skleněnými cihlami. První patro odděluje plochá římsa. Ve všech osách jsou dvojitá dvoukřídlá dřevěná okna s vnějšími křídly v líci. Jednotlivá křídla člení tenká vodorovná příčle na poloviny, nahoře je dvoukřídlá větrací část. Otvory lemuje jednoduchá šambrána. Stěnu zakončuje profilovaná hlavní římsa, tenká římsa, situovaná níže, vymezuje pás pod hlavní římsou. Dům má sedlovou střechu, krytou taškami. V její uliční části jsou zasazené tři mohutné zděné vikýře. Střední je širší, než oba postranní, všechny mají přední stěnu zakončenou trojúhelným štítem. Ve stěně je okenní otvor – ve středním vikýři již jen se zbytkem rámu, v bočních vikýřích s rámy dvoukřídlého okna.