dům, zvaný U krále pruského

Původně samostatně stojící dvoupatrová budova s bosovaným přízemím a vjezdem ve středové ose pod balkonem neseným představenými sloupy, je situována v severovýchodním rohu Laubeho náměstí, východně od Císařských lázní. Dnes jsou k hlavnímu objektu připojena tři další křídla, takže společně vytvářejí uzavřený půdorys. Původní budova má hlavní jihozápadní průčelí devítiosé. V přízemí jsou vysoká okna s půlkruhovými záklenky v hlubokých špaletách se štukovými šambránami (s cvikly kolem půlkruhového záklenku). Ve střední ose je průjezd pod balkonem, neseným představenými (původně kanelovanými) sloupy s deskami místo hlavic. Balkon má železné, kované zábradlí. U nároží je pásová bosáž, u vstupního otvoru rovněž – v segmentovém horním oblouku naznačuje klenáky. Patro je odděleno mezipatrovou římsou. Stěna v úrovni prvního a druhého patra je hladká, střední osa je umístěná v mírném rizalitu. U nároží je v obou patrech lizéna, přerušená římsami. Obdélná okna s jemnými štukovými šambránami jsou zdobena v obou patrech průběžnou podokenní římsou (v druhém patře je nesena konzolkami, vždy dvěma pod každým oknem). V prvním patře jsou navíc jednoduché přímé nadokenní římsy, podpírané vždy dvojicí konzolek a nahoře zakončené stříškovitě. Ve střední ose druhého patra jsou tři sdružená okna (úzké – širší – úzké), v prvním patře jsou místo širšího okna balkónové dveře. Nad touto osou je segmentový fronton na čtyřech konzolkách. Okna jsou dřevěná dvojitá dvoukřídlá, s poutcem ve dvou třetinách výšky. Stěna vrcholí profilovanou hlavní římsou. Nad středem průčelí se zvedá nízký obdélný nástavec, krytý přístřeškem, vyrůstajícím ze střechy. Jihovýchodní boční fasáda je pětiosá. Přízemí člení pásová bosáž, římsy jsou rozmístěné stejně, jako na hlavním průčelí. Také orámování oken je stejné, pouze v osách druhé a čtvrté v prvním patře je nadokenní římsa s půlobloukem a ozdobným terčíkem uprostřed. Dům má valbovou střechu, krytou taškami. Na severovýchodní straně, u severního nároží, se napojuje patrové novější křídlo. Jeho severozápadní uliční fasáda je šestiosá. V přízemí jsou v osách první až třetí zprava okna, zbývající otvory jsou zazděné. Mezi osami je pásová bosáž. V patře, odděleném římsou jsou velká okna, rozdělená sloupkem a poutcem do kříže. Obě části tvoří dvoukřídlé okno s dvoudílným hořejškem. Pod okny probíhá po celé šíři stěny římsa, kolem oken a mezi nimi štukový pás. Celek doplňují dvě novodobá křídla bez architektonického členění.