dům, zvaný Tři růže

Dvoupatrový objekt obdélného půdorysu, stojící v sevřené zástavbě, je součástí jižní fronty Mlýnské ulice. Severozápadní průčelí domu protínají v přízemí tři a v patrech čtyři osy, přičemž střední osa v přízemí a druhá osa zprava v patře je osou dveří, ostatní jsou osami okenními. Průčelí vyrůstá z jednoduchého nízkého soklu obloženého kamenným obkladem. Z nečleněné plochy fasády přízemí vystupují pouze profilované šambrány oken a dveří. V úrovni prvního patra je na mohutných konzolách postaven balkón s kovovým litinovým zábradlím. Šambrány oken a dveří jsou opět profilovány, jednotlivé otvory jsou navíc vybaveny nadokenní římsou s profilací. Úroveň druhého patra je rovněž oddělena, tentokrát však profilovanou průběžnou podokenní římsou, z níž vyrůstají šambrány okenních otvorů. Průčelí je zakončeno výrazně předstupující korunní římsou s profilovaným nasazením v místě styku s obvodovou zdí. Dům je zastřešen sedlovou střechou, okapní stranou orientovanou do ulice. Ve střední části jižní střešní roviny nad korunní římsou je umístěn sedlový vikýř s profilovanými pilastry a trojúhelníkovým frontonem nad jedním obdélným okenním otvorem. Ve frontonu se nachází štukový maskaron mužské hlavy, dolní část přední stěny vikýře se na obou stranách stáčí do voluty. Jihozápadní stěna je z části viditelná, protože napojující se dům je pouze jednopatrový a navíc ustoupený. Je bez členění a otvorů, zakončuje ji trojúhelný štít.