dům

Úzký třípatrový řadový zděný dům má půdorys tvaru písmene L, na severovýchodě se k němu napojuje širší dvorní objekt. Jihozápadní průčelí je dvouosé, dům je v uliční řadě převýšený. Dolní část stěny chrání sokl, obloženými novodobými dlaždičkami. V přízemí je v levé ose situován vstup, umístěný v hluboké nice. Přístupný je po třech schodech, opatřených novodobým dlaždicovým obkladem. Obdélný tvar vstupního otvoru se nahoře zužuje šikmými bočními stranami. Jednokřídlé dveře zdobí dvě vystupující velké výplně šestiúhelníkového tvaru nad sebou. Poutec odděluje nadsvětlík, členěný čtyřmi šikmými příčlemi, z nichž střední dvě se protínají. V pravé ose je široký nedělený výkladec, jehož horní část lichoběžníkového tvaru je rozdělená dvěma svislými příčlemi. Nad oběma osami je štukový rám bez spodní části. Nad vstupem je rám obdélný, s okosenými horními rohy, členěný nepravidelně rozmístěnými vrypy. Nad výkladcem má rám dovnitř zkosené boky, horní část je uprostřed vyvýšená a její střed i obě postranní části směřují mírně dolů. Rám má ostré hrany. Okna ve všech patrech jsou stejná – novodobá dvoukřídlá, s dvojitým sklem, umístěná ve špaletě. Křídla ani horní část, vymezená poutcem, nejsou členěné. Okna mají ozdobné orámování. V prvním patře jsou mezi nimi dva na koso postavené polopilíře vedle sebe, tvořící dva zuby, oddělené tenkou lizénou. Stejná lizéna je i na vnitřní boční straně oken, na vnější je lizéna výrazně širší. Okna mají společnou nadokenní římsu se zubořezem, pod okny je průběžná plochá římsa parapetní. Stejná nadokenní římsa je i v druhém patře, podokenní je nižší a nesahá až ke krajům stěny. Mezi okny jsou podobné zuby jako v prvním patře, avšak zde tři a bez lizény. Ty chybí i na bocích oken. Ve třetím patře mají okna odlišné orámování. Mezi okny jsou tři a po stranách oken dva plastické svislé prvky, tvořené rovnoběžně situovanými kuželkami kubistického tvaru (každý z prvků tvoří dvě a půl kuželky nad sebou). Pod okny je mohutná profilovaná průběžná parapetní římsa, nad okny je výrazně předstupující pás, podpíraný popsanými kuželkami. Stěnu zakončuje silně vystupující profilovaná hlavní římsa. Díky velké výšce domu jsou viditelné oba štíty, které jsou bez otvorů. Dům má mansardovou střechu, krytou betonovou vlnitou taškou Bramac. Na její jihozápadní straně jsou ve střeše dva zděné obdélné ploché vikýře, v dolní části oble zesílené. Je v nich zasazené novodobé nečleněné okno, umístěné ve špaletě.