městský dům

Zděný přízemní dům na půdorysu U s uzavřeným dvorem, v nárožní poloze uličního bloku nedaleko náměstí. Nárožní část s mansardovým patrem a zdobnými širokými štíty. Omítky hladké, vápenné, se štukovým členěním, barevnost nová - bílá s růžovými detaily. Krytina - napodobenina černé břidlice. Exteriér: Uliční průčelí: vlevo šestiosá část, okna sdružena po dvojicích, mezi nimi ze soklu vyrůstají liseny v koutech simaticky vykrojené, podepírající podbrádkovou římsu, podloženou profilovanou lištou. Nad touto částí je rozložen dvouetážový štít, dělený lisenami do tří polí, v dolní etáži uprostřed dvě okna, po stranách šikmo položená oválná větrací okénka. Uprostřed vrcholu štítu opět oválné okénko. Po stranách štítu tvarovaná křídla, původně na koncích a ve vrcholu zdobená kamennými klasicistními vázami nebo čučky (zachováno v horní části obou štítů). Zadní štít obdobným pouze ve středním poli jen jedno okno. Pravá část průčelí je dvojosá, s nově zřízeným vstupem vlevo (v místě okna), okna v přízemí zdobí štukové stuhové šambrány a v ploše tvarované nadokenní čabraky. Boční fasáda do přilehlé uličky je dvouosá, se stejným členěním. Ostatní části budovy s převažujícím hospodářským charakterem mají sedlovou, resp, pultovou střechu, dvůr je uzavřen omítanou zdí s pilířovou branou.