socha sv. Jana Nepomuckého

Kamenný trojdílný podstavec s tvarovaným soklem, dříkem s volutovými boky v čele zdobeným rozvilinovou kartuší s vyrytým křížkem, zakončený profilovanou římsou (druhotně obrácenou vzhůru nohama) nese na tvarovaném soklu s odsazenými boky, který je v čele zdoben kapkami a střapci sochu sv. Jana Nepomuckého v podživotní velikosti. Světec v obvyklém kanovnickém rouchu stojí na pravé noze, levou má nakročenou, na pravém předloktí přidržuje kříž a jeho spodní část drží levou rukou. Hlavu sklání ke kříži, dochován zbytek drátěné svatozáře. Na zadní straně soklu je rytý rámec s naznačenými volutami, uprostřed rytý křížek. Výška podstavce 107 cm, sokl sochy 34 cm, výška sochy 110 + 10 cm. Půdorysné rozměry podstavce: cca 95x 76 cm. (popis 2004 J. Svobodová)