lovecký zámeček Tři trubky

Areál zámečku Tři trubky se nachází na samotě v lesích Vojenského újezdu Brdy, v údolí řeky Klabavy, poblíž jejího soutoku s Třítrubeckým potokem. Je situován na rovinatém pozemku při lesní silnici, která sleduje říčku Klabavu. Je ohraničen na východě silnicí, na severu lesní cestou, na západní straně lesem a na jižní straně potokem. Je oplocen jednoduchým nízkým dřevěným plotem. V takto vymezené zahradě jsou patrné zbytky parkové úpravy a některé cenné dřeviny. Hlavní, patrová budova zámečku je umístěna na jižní straně celého seskupení budov a je štítem obrácená k jihu. Na severní straně navazuje na budovu roubené loubí, které obchází obdélný dvůr a propojuje hlavní budovu s přízemními hospodářskými a obytnými objekty (dílny, garáže, sklad, vodárna, kotelna, chlévy, stáje, byt správce). Ty lemují dvůr ze severní a částečně západní strany a vybíhají dvěma souběžnými křídly severním směrem. Na východní straně pak navazuje přízemní objekt hájovny. Na jihovýchodní straně od oplocené části areálu je situována drobná roubená stavba elektrárny. Předmětem ochrany je lovecký zámeček čp. 28 s ochozem kolem dvora s hospodářskými budovami, hájovna, garáže, vodní elektrárna s nádrží a odtokovým kanálem a pozemky parc. č. 357, 358, 359, 360, 361, 387, 423, 424, 425, 426.