vila

Objekt čerpající inspiraci v lidové architektuře a horských turistických chatách je situován v centrální části zahrady mající podélný půdorys. V přední části zahrady směrem ke komunikaci se nachází menší rybník, severovýchodně od domu zahradní novodobě upravený domek, při zadní hranici pozemku byl umístěn dnes demolovaný kuželník (na části jeho půdorysu je dřevěná kůlna), jižně je skleník a při severovýchodní hranici zahrady jsou novodobé garáže cca z 80. let 20. století. Vstup na zahradu domu z Turnovské ulice umožňují vrata a branka v kovovém plotu tvořeném poli v kombinaci pletiva a trubek. Směrem ke komunikaci štítově orientovaný podsklepený přízemní dům s vestavěným patrem do mansardové střechy s polovalbami je dle plánové dokumentace roubenou dřevostavbou s deštěním. Střechu kryjí eternitové na koso posazené šablony, spodní část mansardy prosvětlují z obou stran osazené průběžné vikýře se sedlovou střechou. Díky konfiguraci terénu se suterén z velké části nachází nad terénem a je součástí podezdívky domu, kterou tvoří jednak haklíkové žulové zdivo, dřevěné deštění, či omítané plochy. Hlavní vstup do objektu umožňuje předsazené kamenné schodiště na štítovém východním průčelí osazené dřevěným zábradlím s geometrickým dekorem mezi kamennými sloupky. K západnímu průčelí přistavěná veranda má pětiúhelný tvar, opláštěna je stejným způsobem jako hlavní objekt deštěním. V úrovni přízemí a prvního patra je opatřena téměř souvislými pásy oken. Vstup na zahradu je v centrální části verandy a nad ním se nachází předsazený balkón podepřený dřevěnými sloupky. Veranda je ukončena rovnou střechou v úrovni mansardové římsy. Okna objektu tvoří výrazný a četný prvek jednotlivých průčelí. Převážně se jedná o špaletová okna různého členění a velikosti zohledňující funkční využití jednotlivých místností. V úrovni suterénu a prvního patra převažují okna šestidílná s dělením v horní třetině, kdy vrchní křídla jsou dále členěna na drobnější tabulky. V přízemí je pásem oken prosvětleno jihovýchodní nároží v rozsahu verandy. Východní štít je v úrovni mansardového patra osazen průběžným balkónem s dřevěným jednoduchým tyčovým zábradlím. Vstup na balkón je v ose hlavního vstupu a flankují ho dvě dvoukřídlá okna s horním poutcem, nad nimiž jsou dvě dvoukřídlová okénka podkroví. Okna lemují šambrány, jednak v podobě rovných pásků u proskleného nároží, či zdobnější s uchy lemovanými perlovcem. Okna štítu zdobí také iluzivní okenice. Okno verandy u vstupu je osazeno dřevěným truhlíkem. Dveře hlavního vstupu a na balkón na východním průčelí, dveře zahradního vstupu a na balkón na západním průčelí a dveře do suterénních prostor jsou dřevěné kazetové různého členění a provedení, některé z nich jsou z části prosklené, či osazené nadsvětlíkem. Mosazné kování má u oken tvar půloliv, kliky jsou jednoduchého tvaru. Dispozičně byl objekt rozdělen na suterén se skladovacím a hospodářským zázemím domu. Kromě sklepů se zde nacházela prádelna, chlívek a kůlna.