zřícenina hradu Engelsburg

Zřícenina se nachází na vrcholku výrazného skalnatého kopce se strmými svahy při S okraji obce. Přístupová cesta od J z obce. Dochována 1. brána i s částí hradby na skále nad přístupovou cestou i 2. brána, která měla charakter průjezdního vstupního křídla. Za touto branou se nachází ve skále tesaná cisterna. Nádvoří ze S a J ohraničeno vysokou hradbou se střílnami. V zadní, východní části nádvoří dochovány zdiva dvojtraktového renesančního paláce lichoběžníkovitého půdorysu. Na nejvyšší skále při J hradbě zdivo staršího čtverhranného paláce. Další dvojtraktová budova stála na skále na Z konci hradu. Na svazích řídce stromy a křoviny, plocha hradu bez porostu, jen u S hradby za 2. bránou vzrostlé stromořadí.