zámek

Zámecký areál je rozložen v severovýchodní části obce, na návrší nad pravým břehem řeky Loučné. Na sv. je ohraničen silnící do Dobříkova. Vlastní zámek čtyřkřídlové dispozice s arkádovým dvorem a nárožními věžemi tvoří jihovýchodní část rozlehlého bývalého hospodářského dvora, jehož obvod vymezují ze zbylých stran 3 hospodářské budovy. Na severu se připojuje široká travnatá terasa a nepravidelná, níže položená užitková zahrada se zbytky ohradních zdí. Na jižní stranu hospodářského dvora navazuje okrasná zahrada ve dvou úrovních, dělených tarasní zdí. Pod ní je postaven bývalý skleník z r. 1843, osmiboký dřevěný altán a uprostřed spodní úrovně bývalý bazén tvaru kvadrilobu. Části ohradních zdí jsou novodobě upravované. Na jihu uzavírají zahradu dvě další podélné souběžné hospodářské budovy klasicistního původu.