Palác severní

Severní palác tvoří vnitřní severní stranu hradu. Obdélný objekt, dochovaný pouze ve zříceninách značně proměnlivé výšky, nejvyšší na severovýchodě. Vnitřek byl - přinejmenším v nižších patrech - opět dělen ve tři prostory. Ve sníženém přízemí se zčásti dochovala západní příčka, v severní čáati vystupuje nepatrně i do úrovně 1. patra. Prostupy byly zhruba uprostřed, s rozvírajícími se špaletami, ze spodního patrný segmentový záklenek. Úrovně podlaží jsou sledovatelné na výraznch ústupcích v severní zdi, jejíž vnitřní líc jinak značně opadaný. Nejlépe dochovaná je severní zeď, která vyjma zmizelého severozápadního nároží dosahuje úrovně pod otvory původního 2. patra. Východní zeď vystupuje do úrovně podlahy 2. patra, JV však mizí v terénu. Jiží zeď v pohledu z nádvoří vystupuje jen nevysoko nad terén, s minimálními torzy lícového zdiva.