hřbitovní kaple

Kaple, vystavěná přibližně uprostřed areálu nového hřbitova, na severním okraji obce, cca 150 m východně od silnice do Ohrazenic a Čtveřína. Jednolodní stavba s trojbokým závěrem, orientovaná v ose jih-sever, s osmibokou věží s vysokou jehlancovitou střechou s kovaným křížem, která vyrůstá z pravoúhle založené sakristie na jihovýchodní straně kaple. Hlavní vstup z jižní strany dvoukřídlými dřevěnými dveřmi s dekorativním kováním, osazenými v hrotitém oblouku s předsazenou kamennou kvádrovou bosáží. Ke dveřím vede pětistupňové schodiště s nízkým kvádrovým parapetem. Nad vchodem v omítce historizující majuskulní nápis na stuze: POKOJ WÁM! Obdobný vchod, opatřený pouze jednokřídlými dveřmi a čtyřstupňovým schodištěm, je prolomen v jižní stěně věže. V jižním štítě jednoduché obdélné okno dělené do devíti polí. Na západní stěně tři, v závěru rovněž tři a v západní stěně dvě vysoká hrotitá okna, dělená do 23 polí, s geometrickou vitráží z transparentních skel. Ve druhém nadzemním podlaží věže další tři vysoká hrotitá okna. Střecha opravená, z bobrovek, nad hlavní lodí sedlová, měkká vápenná omítka pískového odstínu s profilovanou podokapní římsou. Po obvodu stavby podezdívka z pískovcových kvádříků do výšky cca 30 cm. Interiér: podlaha provedena z litého teracca (vč. sakristie), presbytář oddělen vítězným obloukem, na zvýšeném trojstupňovém pódiu menza, hladká křížová klenba s konzolemi po stranách, ve východní stěně vchod do sakristie profilovaným kamenným ostěním. V sakristie kovové šnekovité schodiště se vstupem na kůr.