dům

Objekt (dříve č.p. 2) se nachází na jižním konci návsi vedle koupaliště. Drobná přízemní usedlost ve tvaru L s nižší předstupující půdní nástavbou vynášenou stropními trámy nad obytnou i hospodářskou částí. Obytná část na severní straně pozemku, na východní straně se k ní kolmo napojuje část hospodářská. Obytná část roubená se zděným soklem. Hlavní štít otočený ke komunikaci bedněný, se dvěma okny, severní strana pětiosá. Hospodářské prostory zděné ze sbíraného zdiva. Přízemní roubené komory se napojují na zděnou hospodářskou část. Vstup do první komory přízemní, do druhé po pěti schodech. Půdní nástavba nad chlévem a nad výměnkem svisle bedněná, nad komunikací dveře pro ukládání sena. Střecha nad celou usedlostí sedlová, dnes kryta eternitem. Uvnitř obytné části pravděpodobně dochovaná pec, její tělo se uplatňuje v zadní části síně na fasádě. Hlavní vstup do domu ze dvora po kamenných schodech. Futra dveří dřevěná. Zadní vchod s původními dveřmi. Dveře obdélné, rámové, jednokřídlé, členěné čtyřmi kazetami. Uprostřed sloupek s ozdobnou hlavicí. Okna osazena v líci. Bílá, jednoduchá, dvoukřídlá, šestitabulková, ostění profilované v parapetní a nadokenní části. V patře členěna příčníkem ve 2/3 výšky, dvoukřídlá, čtyřtabulková. Dřevěné části domu hnědě namořené, zdivo bílé. Bedněné štíty hnědo-bílé.