křížová cesta

Křížovou cestu tvoří jedenáct zastavení - devět výklenkových kapliček, Kalvárie se třemi dřevěnými kříži a kaple Božího hrobu (uváděna i jako kaple Kalvárie, či vrcholová kaple). Výklenkové kapličky křížové cesty jsou rozestavěny od úpatí kopce do mírného půloblouku první tři a poté již kolem rovné, shody odstupňované cesty. Kaple Božího hrobu spolu se třemi dřevěnými kříži Kalvárie stojí zcela na vrcholu zalesněného kopce. Současná podoba křížové cesty pochází z 90. let 20. století, kdy došlo k její obnově. Bíle omítané kapličky se sedlovými stříškami byly znovu vyzděny částečně za užití původního kamenného zdiva. V režném zdivu zůstala pouze druhá kaplička, která zůstala nejzachovalejší. V případě IV. a VI. kapličky došlo vzhledem ke vzrostlé vegetaci k jejich posunutí a na místě jsou zachovány základy původních objektů. Půlkruhově zakončený otvor kapliček je vyplněný mříží, uvnitř se nacházejí výjevy Kristova utrpení reliéfně ztvárněné v případě I., II. a VII. zastavení, v ostatních kapličkách jsou tématicky blízké současné umělecké artefakty.