vodárna

Věž se nachází v severozápadním cípu obce, za plochou bývalého rybníka, při místní komunikaci. Jde o čtyřpatrovou stavbu na čtvercovém půdorysu zděnou ze smíšeného zdiva s převažujícím podílem pískovcových bloků, s armovanými nárožími. Střecha je čtyřboká jehlancová, střešní krytina chybí, je dochováno pouze bednění. Všechna průčelí jsou jednoosá, s centrálně umístněnými okenními otvory. V severním průčelí je okenní otvor pouze v nejvyšším podlaží, v ostatních jsou okenní otvory ve všech podlažích. Okenní otvory jsou úzké, obdélné na výšku, jsou rámované kamenným ostěním s lištou po obvodu a uchy s kapkami. Špaleta otvorů se směrem do interiéru rozšiřuje, záklenky jsou cihelné. Vstup do objektu je ve východním průčelí otvorem se segmentovým cihelným záklenkem. Výplň je provizorní - svařovaná mříž. Fasáda je členěna pouze jednoduchými podokenními římsami pod okny v 1. a 3. patře. Korunní římsa je bedněná. V interiéru jsou trámové stropy, mezi přízemím a 1.patrem je torzo širokého cihelného klenebního pasu.