hrobka rodiny Zásadských z Gamsendorfu se schodištěm

Do průběhu ohradní zdi hřbitova je na západní straně, v horní polovině hřbitovního areálu, situována na osu aleje vedoucí k hlavní bráně hřbitova, prostá klasicistní stavba hrobky rodiny Zásadských z Gamsendorfu. Je vystavěna nad obdélným půdorysem. Hlavní průčelní stěna, orientovaná k východu, ke zmíněné aleji, je ukončena trojúhelníkovým frontonem, na jehož ose je upevněn dřevěný, nepolychromovaný reliéfní znak Zásadských. Na ose průčelní stěny, která je v nárožích členěna pilastry s hlavicemi a v ploše mezi nimi je v omítce kvádrována, se nachází obdélný vchod do hrobky, Dveře jsou dvoukřídlé, křídla plná, členěna kazetovými výplněmi. Pod korunní římsou stěny běží vlys s náznakem triglyfů. Obě boční podélné stěny jsou na své ose prolomeny obdélným segmentově zaklenutým okenním otvorem, s dřevěným rámem členícím okenní plochu do tří svislých polí. Rovněž nároží těchto stěn jsou zvýrazněna pilastry a plocha stěn je kvádrována. Zadní částí zasahuje již stavba do zvedajícího se terénu, zadní štítové průčelí je tak částečně kryté terénním zlomem. Tuto svažitost terénu vyrovnává dvouramenné kamenné schodiště, položené po obou stranách hrobky Zásadských. Mezi rameno schodiště a boční stěnu hrobky je po obou stranách vsazeno balustrádové pole z kuželek, navazující na poslední stupeň schodišťového ramene a přimykající se k zadnímu nároží stěny. Rovněž obě ramena jsou z obou svých stran lemována kuželkovou balustrádou, která je pak dále rozvinuta i do boků. Zadní částí zasahuje již stavba do zvedajícího se terénu, zadní štítové průčelí je tak částečně kryté terénním zlomem. Tuto svažitost terénu vyrovnává dvouramenné kamenné schodiště, položené po obou stranách hrobky Zásadských. Mezi rameno schodiště a boční stěnu hrobky je po obou stranách vsazeno balustrádové pole z kuželek, navazující na poslední stupeň schodišťového ramene a přimykající se k zadnímu nároží stěny. Rovněž obě ramena jsou z obou svých stran lemována kuželkovou balustrádou, která je pak dále rozvinuta i do boků.