obytný dům "Skleněný palác"

Skeletová budova zaujímá střední hmotou jednu hranu náměstí a svými bočními fasádami v tupém úhlu připojenými sleduje průběh ulic vycházejících z náměstí. Palác je šestipatrový, boční – uliční křídla pětipatrová, s posledním patrem ustupujícím. Přízemí tvoří kovové prosklenné krámce obchodních prostorů na bočních křídlech, na hlavním průčelí pak obdobně řešený vstupní vestibul. Hlavní průčelí člení nad parterem rizality, s vloženými balkony, které tvoří cézuru pásových oken. Boční křídla oble přestupují přes nároží do náměstí, přičemž nároží je zaobnleno vloženými balkony splexisklovým pásovým zábradlím. Fasáda je pokryta obkladem z úzkých krémových dlaždic, okna jsou pásová. Vstupní vestibul je obdélný, stěny jsou obloženy mramorovými deskami, do kterých jsou vloženy keramické reliéfy ženských postav, představujících Čtyři roční doby. Jsou dílem Jana Laudy z konce 30. let 20. století. Nad vstupy do vestibulu jsou osazeny výplně z leptaného skla se zvířecími motivy (kopie) podle návrhu Jana Baucha. Zadní část je zvýšená třemi stupni a nesena dvěma sloupy, na ose mezi nimi je na mramorovém soklu sousoší Žena s chlapečkem (patrně od Bedřicha Stefana). Vestibul je uzavřen skleněnou stěnou, za kterou probíhá komunikační chodba mezi trakty budovy. V ní je ve stěně zabudovaná kovová deska se zvonky, automat na výtah. Do pater vedou schodiště, již s novým povrchem. Chráněna jsou tyčovým zábradlím s dřevěným madlem. Vybavení domu – dveře, zámkové štítky zábradlí apod. jsou většinou dochované, pouze pokryv schodiště a chodeb je novodobý.