obchodní komora

Třípodlažní objekt byl zbudovaný na půdorysu široce otevřeného písmene U. Hlavní vstup do budovy, situovaný v jižním průčelí a obrácený do Masarykovy třídy chrání mohutný kamenný balkón na třech sloupech. Nad ním jsou výrazná půlkruhová okna zasedací síně. Na exteriéru i interiéru je patrná nastupující secese, ačkoliv stále dominují historizující architektonické prvky. Interiéry pochází z dílny Karla Lederleho, původem z Freiburgu, který od roku 1890 působil v Severočeském muzeu. Pro důležitá zasedání byla určena reprezentativní zasedací síň, přístupná honosným schodištěm. Její slavnostní vzhled podtrhovaly táflované stěny s bohatě vyřezávanými dřevěnými portály a štukovým stropem. Zajímavým detailem jsou dochovaná mramorová lavaba.