Ohradní zeď s domkem hrobníka

Ohradní zeď je převážně kamenná, pouze s nevýraznými přimíšeninami cihel zřejmně i z druhotných plomb, a je krytá dovnitř spádovanými kamennými deskami. V ohradní zdi severně od domku je proražen průchod s novodobou mříží s motivem šesticípé hvězdy. Část zdi při této brance jsou přezděny z cihel. Na jižní straně a místy i na dalších jsou nepravidelné ostrůvky omítky vzniklé rozetřením malty ze spár. Při jihovýchodním koutě je ohradní ze´d nadvýšená, oboustranně opatřená břizolitovým nástřikem a krytá také kamennými deskami, pod nástřikem je patrná hlazená hrubozrnější omítka. Severně při márnici je v mírně zvýšené zdi půlkruhově uzavřená branka opět s novodobou mříží s motivem šesticípé hvězdy. Zeď kolem branky je ještě také opatřena hlazenou omítkou. Další branka je zhruba v polovině pravé části východní ohradní zdi, dnes zazděná, zazdívka je omítnutá. Zeď je nad brankou také mírně zvýšená, branka má segmentový záklenek. D o m e k vložený do jihozápadního kouta je přízemní, obdélný s menším přístvkem na východě, zděný, má hladkou omítku v barvě slonové kosti. Na j i ž n í m průčelí má v levé části dvě čtyřtabulková okna, v jižním čele přístavku jsou novodobé výplňové dveře. Podstřeší je kryté prkny a pod nimi jsou konce vazných trámů se seříznutou spodní hranou. Z á p a d n í štítová stěna je hladká bez otvorů, s přesahem sedlové střechy. S e v e r n í průčelí je dvouosé, podstřeší je řešeno stejně jako na jihu. V levé ose je drobné čtyřtabulkové okénko, v pravé čtyřtabulkové okno. Na v ý c h o d n í stěně má v levé části přístavek také se sedlovou střechou a novodobými historizujícími výplňovými dveřmi, samotná stěna je v přízemí bez otvorů, pouze ve štítě jsou dvě drobná čtyřtabulková okénka. S t ř e c h a je sedlová, kryté betonovými taškami, cihlový komín má zvýrazněnou vysokou stupňovitou římsu. Popis L. Svoboda 1997