Židovský dům - dvojdomek ( No LXV)

Přízemní zděná omítaná stavba s nepravou mansardovou střechou v řadové uliční zástavbě, přiléhající k boku židovské školy. Budova má charakter běžného přízemního domu s průčelím podélně orientovaným směrem k ulici, odkud se kamenným portálkem vstupuje tradičně do střední části trojdílné dispozice, kde je umístěna příčná chodba. Ve hřebeni střechy se nad středním dílem uplatňuje široký průlezný komín s typickým kónickým zakončením, který signalizuje původní polohu topeniště a kuchyně. Objekt byl zřejmě druhotně asymetricky funkčně rozdělený na dvojdomek se dvěma popisnými čísly pro nižší sociální skupinou obyvatel. Po obou stranách vstupu jsou obytné místnosti osvětleny dvěma obdélnými okny. K domu patří i hloubkově orientovaná křídla po obou stranách dvora: jižní křídlo je dvoutraktové s chodbou po severní straně a severní jednotraktové.