sloup se sousoším Nejsvětější Trojice a sv. Rodiny

Pískovcové sousoší je osazeno na čtyřbokém soklu a čtyřbokém podstavci, ukončeném profilovanou římsou. Na přední stěně podstavce reliéf anděla s křížkem, dole postavy (patrně výjev Duše v očistci). Pod tím sekaný nápis ERRAE … EVCH VNSER VAT A … MARIA. Na zadní straně reliéf sv. Isidora, pod ním sekaný nápis S. ISEDORI BIT VIR VNS. Na zadní straně soklu nápis: "FONDADOR ANTON SCHOLTZ 1774". Na podstavci je osazena deska s vysokým figurálním reliéfem, prostorově uspořádaným v nice ukončené mušlovitou konchou. Reliéf zobrazuje Pannu Marii a sv. Josefa, mezi nimi malý Kristus stojící levou nohou na okřídlené andílčí hlavičce a držící se za ruce svých rodičů. Nad nimi Bůh Otec a Duch svatý. (popis J. Kovaříková 1988, upřesnil V. Paukrt 2017)