hřbitov

Soubor věcí bývalého hřbitova v Liboci tvoří: - budova kaple (márnice) bez čp. na pozemku parc. č. 61/2 - sokl centrálního kříže - ohradní zdi hřbitova na pozemku parc. č. 61/1 - pozemek parc. č. 61/1 - pozemek parc. č. 61/2 Soubor se nalézá při severní ohradní zdi obory Hvězda u Libocké ulice. Kaple (márnice) je zděná s hladkou omítkou, fasáda vybíhá do výrazné fabionové římsy, nad níž se uplatňuje prostě omítnutá rubová strana neckové klenby, krov a krytina chybí. V bočních stěnách menší gotizující lomené otvory, vstupní otvor pravoúhlý. Sokl centrálního hřbitovního kříže je kamenný, tvořený vlastním vysokým hranolovým soklem odděleným od terénu čtyřmi schodišťovými stupni. Uplatňuje se zde gotizující profilace s oblouny a výžlabky. Sokl je završen nízkým konickým náběhem. Kříž se na místě nedochoval. Hřbitov je obehnán kamennou ohradní zdí, na jihu přiléhá vyšší ohradní zeď obory Hvězda (NKP). Plochu býv. hřbitova tvoří travnatý pozemek se vzrostlými stromy a keři. V SV části je do stromu vrostlý litinový kříž (není KP), část náhrobků (nejsou KP) je uložena v kapli.