obytný dům hospodářského dvora

Rozsáhlý hospodářský dvůr se nachází na návsi, severně od kostela Zvěstování Panny Marie. Dvůr obdélného půdorysu je na východní návesní straně vymezen dlouhým stavením na půdorysu písmene obráceného L s obytnou a hospodářskou částí. Na západní straně jsou situované stodoly. Objekty jsou zděné, převážně kamenné. Východní stavení dvora obsahuje patrový obytný dům členěný rizalitem a v přízemí půlkruhovými arkádami. Původně byly arkády otevřené i v patře. V přízemí domu jsou zachovány valené klenby s lunetami a hřebínky. Na obytný dům navazuje o něco nižší hospodářská část, která pokračuje kratším, kolmo přisazeným křídlem. Hospodářská část v přízemí obsahuje chlévy a kolny, v patře sýpku. Chlévy jsou zaklenuté křížovými klenbami. Předmětem ochrany je obytný dům čp. 1 s navazující hospodářskou částí na vymezeném pozemku.