venkovská usedlost

Nevelká usedlost situovaná na hraně svahu lánové obce, s přímou návazností na pole. Čtyřstranný uzavřený dvůr tvoří vpravo obytné stavení se štítem orientovaným směrem k návsi a k přístupové cestě, na něj v ose navazují zděné chlévy, nalevo při vstupu jsou roubené chlévy a vzadu roubená stodola, převyšující ostatní budovy. Obytné stavení a hospodářskou část odděluje krytý vjezd do dvora, který má protějšek mezi stodolou a zděným chlévem. Budovy jsou přízemní, rozdílných výšek podle využití, střechy kryty eternitem na starším šindelu. Nevelký dvorek zhruba čtvercového půdorysu obíhá zápraží dlážděné velkými lomovými kusy opuky, zvýšené podél obytné části. Před roubenými chlévy je kuláči zakryté hnojiště se suchým záchodem. Zbytek dvora má nezpevněný povrch, je zatravněn.