kostel sv. Bartoloměje

Ve východní části obce při silnici směrem na Býkovice stojí jednolodní neorientovaná stavba obdélného půdorysu s mírně odsazeným obdélným kněžištěm a sakristií přistavěnou k severní části západního průčelí. Objekt je kryt valbovou střechou, věž helmicí s makovicí a latinským křížem ve vrcholu. Jako krytina je použit plech. Hlavní, k jihu orientované průčelí je jednoduchými lizénovými rámy rozděleno na tři stejné části. Prostřední, mírně akcentovaná část je na osu otevřena obdélným vstupem s kamenným ostěním a přímou profilovanou římsou. Nad vstupem je průčelí prosvětleno segmentově sklenutým okenním otvorem s jednoduchou šambránou. Hmota průčelí je v celém obvodu zakončena vyloženou profilovanou římsou. Do střechy nad jižním průčelím je vsazená hranolová věž se zvonicovým patrem zvýrazněným lizénovým rámem a do všech stran otevřeným na osu umístěným půlkruhově zakončeným okenním otvorem. Otvor je kryt dvoukřídlou dřevěnou okenicí. Boční průčelí je třísosé, jednotlivá pole jsou vyznačeny pouze vertikálním pásem vyznačeným v omítce. Segmentově zakončené okenní otvory v polích jsou rámovány jednoduchou šambránou. Podobně je koncipováno jednoosé kněžiště, které je užší než vlastní loď. Přízemní sakristie při západním průčelí je obdélného půdorysu se dvěma bočními okénky.