kostel sv. Petra a Pavla

Kostel, situovaný v centru obce, je jednolodní podélnou orientovanou stavbou. Loď je vystavěna na obdélném půdorysu s odsazeným, segmentově ukončeným presbytářem a předstupující hranolovou věží v ose západního průčelí. Věž je k lodi připojena projmutými stěnami, v nichž jsou skryta točitá schodiště, vedoucí do věže a na kruchtu. Na jižní straně přiléhá k presbytáři čtyřboká sakristie, na loď pak navazují na jižní i západní straně drobné přístavky předsíní. Fasády jsou členěny lizénovými rámy, na delších stranách lodi se sdruženými lizénami, a prolomeny obdélnými okny se segmentovými záklenky a šambránami. Hlavní vstup do kostela v západním průčelí vede pravoúhlým portálem přes podvěží. Boční vstupy na jižní a severní straně lodi jsou přístupné přes přístavky předsíní. V severním křídle je osazen pravoúhlý portál vedoucí na schodiště. Věž je v patře prolomena obdélným oknem se segmentovým záklenkem. Na projmutých křídlech jsou slepá okna, přičemž v jižním je malé obdélné okno. Zvonové patro, oddělené profilovanou římsou, navazující na oběžnou korunní římsu lodi, je prolomeno obdélnými okny se segmentovým záklenkem. Kostel je kryt sedlovou střechou, nad závěrem zvalbenou, sakristie a přístavky jsou kryty stanovými střechami. Věž je zastřešena mansardovou střechou v kombinaci se zvonovou a zakončena makovicí s dvouramenným křížem. Nad vítězným obloukem vyrůstá z hřebene střechy sanktustník, složený z polygonálního tamburu završeného lucernou s bání a z makovice s dvojramenným křížem. Střechy lodi, presbytáře, sakristie a věže jsou kryty plechovou krytinou. Loď je zaklenuta plackami mezi pasy dosedajícími na pilastry, které nesou římsové kladí. Presbytář je zaklenut plackou mezi pasy a konchou, podvěží a sakristie jsou klenuty plackou. Hudební kruchta v západní části lodi má zvlněné, uprostřed do lodi vyložené čelo, spočívající na segmentových arkádách nesených hranolovými pilíři.