kostel Nejsvětější Trojice

Zcela mimo zástavbu u silnice směrem na Voděrady přibližně 300 m SV od obce situovaná orientovaná jednolodní stavba. Kostel je obdélného půdorysu s pětibokým závěrem. K severnímu průčelí je přistavěná sakristie obdélného půdorysu. Monumentální hranolová věž čtvercového půdorysu je představěná na západní straně. Kostel je kryt plechovou sedlovou střechou nad závěrem zvalbenou. Do hřebene střechy je vetknuta sanktusní věžička. Věž je kryta osmibokým vysokým jehlanem s dvouramenným křížem ve vrcholu. Hladká fasáda je na delších stranách prosvětlena třemi lunetovými okny. Závěr kostela – původní gotická kaple je členěno pěticí dvakrát odstupněných opěráků. Plochy mezi jednotlivými opěráky jsou prosvětleny vysokými hrotitými okny, na okraji severního průčelí rozetou, kterou je prosvětlena také sakristie. Hlavní vstup je umístěn obdélném portále s profilovaným ostěním v západním průčelí věže. Portál je doplněn nadpražní segmentovou římsou. Toto průčelí je na osu prosvětleno dvěma nad sebou umístěnými střílnovými půlkruhovými okny, dále velkým půlkruhovým oknem. Nad oknem je umístěn ciferník a trojice obdobně koncipovaných oken. V podobném rytmu jsou prosvětlena také ostatní průčelí