špitální kaple sv. Jana Křtitele

1) kaple sv. Jana Křtitele 2) klášter čp. 289 3) špitál čp. 290 Areál bývalého špitálu s klášterem a kaplí je situován nedaleko od východního okraje náměstí Republiky v nevýrazné poloze při komunikaci; objekty jsou součástí nepravidelného bloku obytné zástavby; severní průčelí budov obráceno do prostoru malého náměstí; po J a částečně V straně nevelký dvůr ohraničený na jihu zdí a na východě pozemky přilehlých domů. Ve střední části souboru staveb stojí orientovaná kaple sv. Jana Křtitele s obdélnou lodí a trojboce ukončeným presbytářem. K jižnímu průčelí kaple přiléhá bývalý špitál (čp. 290) – jednopatrová podsklepená stavba obdélného půdorysu s delší stěnou v S – J směru; interiér řešený jako trojtrakt se střední chodbou; při východním průčelí špitálu dva novodobé objekty. Po severní straně kaple bývalý klášter (čp. 289) patrový s obytným podkrovím obdélné dispozice (delší osa ve směru S – J). K východním průčelí špitálu přistavěný obytný dvoupodlažní objekt, na něj z jihu navazuje přízemní přístavba s terasou na střeše, tyto stavby jsou bez památkové hodnoty.