městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v severní frontě náměstí, v přízemí o pěti a v patře o sedmi osách, na obdélném půdorysu a s mladší dvorní přístavbou. Střecha sedlová pokrytá bobrovkami, s okapní orientací do náměstí. V pultu střechy do náměstí čtyři štíhlé hranolové zděné omítané komíny. Přízemí o pěti osách (2-1-2), s hladkým soklem, hladkou mělkou pásovou bosáží a s širším hladkým pásem pod nízkou prostou kordonovou římsou. Ve střední ose vstup ukončený stlačeným obloukem, s kamenným ostěním s obdélnými náběžními články a vrcholovým klenákem s motivem diamantového řezu. Stojky a části oblouku na stranách klenáku orámovány lištou. Ostění v patách rozšířeno a se dvěma kamennými stupni. Výplň novodobá dřevěná, v horní třetině prosklená, s jednokřídlými dveřmi ve střední ose. Ve zbylých osách novodobá obdélná šestitabulková okna, za lícem zdiva, s nízkými podokenními římsami, orámovaná hladkými prostými šambránami a s nadokenními římsami. Patro o sedmi osách (2-3-2), s hladkými nárožními lisénami. Ve střední ose na kordonovou římsu dosedá kamenná kartuš s oválným vertikálním znakem, za znakem plášť vycházející z knížecí koruny, na stranách boltce s volutami. Okna v patře obdélná šestitabulková, za lícem zdiva, s nízkými podokenními římsami, orámovaná hladkými prostými šambránami a s nadokenními římsami. Ve střední ose pouze prostá hladká šambrána. Pod korunní římsou vlys se štíhlými svislými konzolkami. Západní štítová zeď hladká v nároží do náměstí s opěrným zešikmením zdiva. Štít trojúhelný neoddělený od průčelí, navýšený nad úroveň střechy, kryto plechem. Dvorní průčelí hladké, o pěti osách (3-2). K větší části, od východního nároží, přiléhá přízemní zděná omítaná přístavba. Střecha plochá na stranách s atikami, vše kryto plechem, otvory pravoúhlé, výplně novodobé. Vpravo v přízemí domu dvě osy, v nároží nízký hranolový opěrák krytý bobrovkami ve spádu pultové stříšky. Vlevo u přístavby opěrák, v levé ose obdélný vstup orámovaný v nátěru fasády, s novodobými zčásti prosklenými dvoukřídlými dveřmi. Nad vstupem markýza. V pravé ose obdélné šestitabulkové okno, za lícem zdiva, zčásti orámované v nátěru fasády. V části u vstupu opěrné zešikmení zdiva, zasahující do poloviny šířky okna. V patře domu pět okenních os (3-2). Okna obdélná dvoukřídlá s ventilačkou a poutcem, za lícem zdiva, orámovaná v nátěru fasády. Průčelí ukončeno profilovanou korunní římsou.