loreta

1) kaple, Svatá chýše 2) ambity Loreta je situovaná zhruba 300 m JV směrem od náměstí na větším prostranství v sousedství zámeckého areálu. Po obvodu obdélného dvora s orientovanou hranolovou svatou chýší uprostřed tři přízemní křídla arkádových ambitů a na čtvrté čelní stěně patrové vstupní křídlo, rizalitově vystupující před vnější fasádu ambitu, s oplechovanou cibulovou věžičkou na hřebeni valbové střechy. Ostatní střechy sedlové, kryté taškami bobrovkami, na části západního křídla alukryt, u svaté chýše střecha skrytá za atikou, klopená dovnitř s úžlabím v podélné ose. Střecha jižního křídla na západě ukončena zděným štítem, v ploše obdélný vstup s pískovcovým ostěním, uzavřený plechovými dveřmi.