schodiště

Vnější předložené terénní schodiště překonává rozdíl úrovní mezi ulicí a plochou kolem kostela. Do ulice se obrací (dvěma otvory přerušenou) opěrnou zdí, navýšenou v čele plnou zdí zábradlí, rytmizovanou vyššími sloupky na jejích zlomech. Rovněž opěrné resp. zábradelní zídky z druhé strany ramen jsou plné, se sloupky shodně navýšenými. Kompozice schodiště je osová, v návaznosti na hlavní osu kostela. Schodiště je větvené, první úroveň překonává dvěma shodnými protilehlými užšími rameny, které se sbíhají na podestě. K ramenům z ulice se vstupuje z podest o výšce jednoho stupně. Ze střední podesty k hlavnímu portálu kostela vede závěrečné rameno širší. Stupně jsou patrně zhotoveny z kvalitního hlazeného betonu z doby výstavby, snad prefabrikované. Opěrné zídky jsou omítané a omítka dosud vesměs soudržná, ač popraskaná, avšak zřejmě jsou vyzděné z cihel. Koruny zídek a hlavic jsou opět z betonových dílců, lehce do stran spádovaných. Omítka od ulice přerušené opěrné zdi je hrubá, soklová, na ni navazuje omítka hladká, aplikovaná na zídky a sloupky zábradelní. Barevnost je šedavá.