kaple sv. Fabiána a Šebestiána

Kaple je umístěna v centru obce na zatravněném ostrůvku v blízkosti křižovatky Kostomlatské, Rtyňské a Pražské ulice. Objekt stojí na obdélném půdorysu a je orientován severo-jižním směrem. Jižní část je tvořena kaplí, severní slouží jako požární zbrojnice. Kaple sv. Fabiana a Šebestiána je přízemní stavbou na obdélném půdorysu se sedlovou střechou s krytinou z režných bobrovek. Jižní štítová stěna přechází směrem vzhůru do věže zhruba čtvercového půdorysu, která je zakončena profilovanou římsou a plechem krytou střechou se stlačenou cibulovou bání s cibulí a křížem. Věž nad úrovní hřebene je prolomena na každé straně jedním okenním otvorem s půlkruhovým záklenkem. Otvory věže jsou otevřené bez výplně. Přízemí stavby je jednoduché, vodorovně je děleno soklem a profilovanou římsou, která je v jižním hlavním průčelí (pod věží) zalamovaná a akcentuje tak vstup. Po stranách jsou stěny prolamovány vždy trojicí okenních otvorů, z nichž prostřední je zaslepený. Okna jsou obdélná se záklenkem v podobě stlačeného oblouku. Ze severní strany je pravoúhlý vstup do prostoru hasičské zbrojnice. Otvory rámují barevně odlišené tmavší šambrány, obdobně v tmavším pojetí jsou vyvedeny i sokl, římsy a nároží. Nad hlavním vstupem je slepé štukové zrcadlo. Výplně jsou novodobé. Fasáda je provedena v barevné kombinaci světlého a tmavšího okru.