kaple

Kaple je postavena v svahu na podélném půdorysu, nároží jsou okosená a hlavní štítové průčelí se vstupní osou je orientováno k západu. Hlavní průčelí je prolomeno mělkou segmentově zaklenutou nikou se vstupní osou, která je osazena původními dvoukřídlými dveřmi. Vstup je akcentován jednoduchou štukovou šambránou a dvěma kanelovanými pilastry po stranách. Boční fasády a půlkruhový závěr člení dva hladké pilastry. Dalšími dvěma pilastry je rytmizován i trojúhelníkový štít, jehož křídla jsou dvakrát segmentově vykrojena. Na vrcholu je umístěna kamenná koule. Na střed štítu je osazen kruhový otvor osazený historickým okenním profilem, podobná okna jsou na bočních průčelích. Všechny tři okenní otvory obíhá jednoduchá štuková šambrána. Nad závěrem kaple je vztyčen osmiboký dřevěný sanktusník se zvonem, ukončen je jehlancovou plechovou střechou, která má na špici patriarchální kříž. Sanktusníková věž s profilovanou podokenní i korunní římsou je otevřena osmi segmentovými oblouky. Sedlová střecha kaple a okraje štítu jsou kryty pálenou střešní taškou bobrovkou.