městský dům

Patrový měšťanský dům na severní straně náměstí na obdélném půdorysu s průjezdem a dvěma obchodními prostorami. Přízemí novodobě upraveno travertinovým obkladem a ukončeno hladkou kordónovou římsou. První patro v hladké fasádě členěno čtyřmi novodobými pravoúhlými okny lemovanými novodobou profilovanou šambránou. Hladká podstřešní římsa nese sedlovou střechu, krytou pálenou střešní krytinou. Obytné patro je přístupné přes horní předsíň tzv. vorhaus, zaklenutou plackou. Z předsíně se vstupuje na zachovanou pavláčku s kovovým zábradlím a dále dřevěným schodištěm na půdu. Původní schodiště s dubovými stupni vedoucí z průjezdu do vorhausu, je segmentově zaklenuté. Obchodní prostor na východní straně domu je zaklenut valenou klenbou se styčnými výsečemi s vytaženými hřebínky, na západní straně jsou podhledy. Místnosti v patře orientované do dvora jsou zaklenuty plackami. Hospodářská část dvorních křídel zbourána.