venkovský dům

Přízemní samostatně stojící omítaný roubený dům, na nízké kamenné podezdívce, se sedlovou střechou pokrytou eternitovými šablonami. Střecha do ulice s okapní orientací. Průčelí do ulice vlivem poruch z větší části s obnaženým roubením. Od jižního nároží dvě obdélná okna bez výplní, obdélný vstup s rovným nadpražím a k severnímu nároží obdélné okno s členěním do „T“. Ze stěny vystupují dekorativně řešená zhlaví horních trámů roubení. Průčelí stíněno předsazeným okapem s prkenným záklopem. Zápraží s betonovou dlažbou ohraničuje prkenná poprseň s vrátky. Štítové průčelí z jižní strany se třemi obdélnými okny bez výplní. Nárožní vazby sroubené z masivních kuláčů provázaných na rybinu. V horních nárožích křížení ozdobně profilovaných zhlaví trámů nesoucí trám vynášející štíty. Štíty trojúhelné s přesahem střechy, obložené svisle kladenými prkny. Ve dvoře zděná novější stodůlka se sedlovou střechou pokrytou eternitovými šablonami. V levé polovině průčelí do dvora široká dřevěná dvoukřídlá vrata. V pravé polovině průčelí obdélné okno a vstup, orámováno prostými šambránami.