tvrz

Původně uzavřený areál dvora, západně od náměstí, sestávající z obytného stavení, chlévů a stodoly. V rámci městečka zaujímal dvůr polohu severozápadní, oddělený od okolní zástavby Bezděkovským potokem a komunikací směřující k západní hranici. Vjezd do dvora jednoduchou bránou ve zdi mezi obytným stavením a chlévy. Areál ze severu a východu dosud ohrazen původní neomítanou zdí z lomového kamene. Stavby areálu omítané ze smíšeného zdiva, opravy cihelné. V areálu dvora u severní ohradní zdi novější hospodářské objekty a doprovodná zařízení. Původně ve dvoře v těsném sousedství obytného stavení stávala budova pivovaru, stejného vzhledu jako obytné stavení. Pivovar zbořen v r. 1980. Hospodářské objekty (stodola, chlévy) tvoří prostředí kulturní památky.