kostel sv. Františka Serafínského

Volně stojící orientované podélné jednolodí s půlkruhově uzavřeným chórem, kryté sedlovou střechou(břidlice, plech), doplněnou na západě hranolovým, plechem pobitým ,sanktusníkem s cibulovou bání. Průčelí člení plošné rámování, okna s půlkruhovými záklenky mají jednoduché rámy. Západní, stejně řešené ,průčelí má v přízemí 2 slepá okna, pravoúhlá, v profilovaných rámech; mezi nimi je vložen kamenný pravoúhlý portál s ušima a kartuší ( erby rodu Andler-Wittenů) v nadpraží; dvě konzoly nesou do půlkruhu vypnutou římsu, doplněnou vázami. Nad portálem je umístěno okno, doplněné segmentovou římsou s květinovou rozvilinou, po boku 2 niky, doplněné trojúhelnými svěšenými římsami, s postavami světců.