kostel Narození Panny Marie

Při jihozápadním okraji obce stojí trojlodní neorientovaná stavba s hlavní průčelím orientovaným směrem k severovýchodu. Jde o stavbu obdélného půdorysu s příčnou lodí uzavřená od jihozápadu tříbokým kněžištěm. Kostel je chráněn systémem sedlových střech, nad kněžištěm zvalbenou. V centru střechy ční oktogonální sanktusník. Jak krytina je použita pálená taška. Hlavní lomeně završený vstup do kostela je umístěný na osu ve hlavním průčelí. Vchod chrání dvoukřídlé dveře se zaskleným nadsvětlíkem. Průčelí je vertikálně členěno čtyřmi třikrát odstupněnými hranolovými pilastry. Do prostoru mezi ně jsou vloženy hrotité výklenky, středový mělký, postranní dvakrát odstupněné. Průčelí je ukončeno hlavní římsou nesoucí trojúhelný štít, v jehož středu je umístěno čtyřlaločné okno. Boční průčelí je tříosé, hrotitá okna jsou vložena mezi čtyři hranolové sloupy. Transept je jednoosý, s hrotitým oknem a trojúhelným štítem. Podobně koncipované je kněžiště se čtyřmi hrotitými okny vloženými mezi hranolové pilíře. Vnitřní uspořádání je halově trojlodní. Prostor je členěn dvěma řadami oktogonálních sloupů nesoucí valenou klenbu se štukovým dekorem evokujícím žebrovou klenbu.