dům

Dům č. p. 147 je součástí jižní fronty centrálního náměstí Hlavní pevnosti, kde tvoří část fronty karé-bloku „P“. Dvouposchoďový řadový dům má sedlovou střechu s hřebenem rovnoběžným s uliční čárou. Hlavní průčelí do náměstí protíná šest os. Původní podoba fasády byla klasicistní s lisénovými rámy patrnými v patrech (pozůstatek původního členění). Přízemí člení výkladce obchodů. Vstupje situován pod krajní východní osou v podobě průjezdu do dvora. Podoby dvorních fasád jsou novodobé. V celém přízemí je provozovna obchodu včetně zázemí, což se projevuje i v podobě přízemní části uličního průčelí, kde jsou nedělené výkladce a vstup s výplněmi s kovovými rámy. Lokálně jsou zde zazdívky opatřené cementovými omítkami. Stávající firemní vývěsní štít v téměř celé délce uličního průčelí je ze skleněných desek v kovovém rámu, stávající nápis je proveden z jednotlivých písmen z bílé folie nalepené na skleněné desky. Dispozice objektu je dvojtraktová s vřetenovým schodištěm ve dvorním traktu vpravo od průjezdu, který je klenut šesti poli kleneb plackových a po stranách segmentových. Místnosti přízemí mají plackové klenby, dvorní patrová křídla jsou plochostropá. Ve sklepě jsou valené klenby s trojúhelnými výsečemi. V místnosti v patrech plochostropé. Střecha je sedlová, konstrukce krovu má podobu ležatá stolice bez vrcholové vaznice.