dům

Dům čp. 182 je řadovým, zděným, jednopatrovým, částečně podsklepeným, objektem, krytým sedlovou střechou se třemi valbovými vikýři na střešní rovině do ulice. Západní uliční fasáda domu je osmiosá v rytmu 2-1-1-1-1-2, přičemž vždy dvě krajní osy jsou zvýrazněny mírně vystupujícími plochými rizality. Nároží rizalitů člení omítková kvádrová rustika a v úrovni patra nad kordónovou římsou průběžný pás rustiky. První osu v přízemí zleva tvoří rozměrný pravoúhlý vjezd, uzavřený dvoukřídlými dřevěnými vraty, čtvrtou osu pak na výšku obdélný vstup. Veškeré okenní otvory jsou na výšku obdélné. Okenní otvory v přízemí lemují prosté pásové šambrány, okenní otvory v patře pak šambrány profilované s podokenními římsami, pod nimiž parapety zdobí omítkové čabraky. Okna v přízemí jsou dvojitá špaletová dvoukřídlá, členěná v horní třetině výšky dřevěnými příčníky. Okna v patře jsou dvojitá špaletová, čtyřkřídlá, dělená do latinského kříže. Horizontálními členícími prvky uliční fasády jsou mírně předsazený sokl, mezipatrová (kordónová) římsa a profilovaná římsa korunní. Úprava patra by mohla odpovídat době vzniku domu (bez detailnějšího průzkumu však není možné říci, zda ne ve zjednodušené podobě). Východní dvorní fasáda domu je řešena prostým způsobem, bez náročnějšího členění. Plochu tak člení pouze pravoúhlé otvory oken a vstupů a ve vrcholu jednoduchá korunní římsa. K jižní polovině dvorního průčelí byla přistavěna mladší přízemní přístavba s terasou. Pod přístavbou se nachází mladší sklep Mezi průjezdem a parcelní zdí byla dodatečně přistavěna – bez provázání - plochostropá stavba, označovaná jako prádelna se vstupem a jedním okenním otvorem. Střecha domu je kryta pálenými bobrovkami. Východní hranici pozemku domu vymezuje zeď. I