dům

Dům č. p. 211 je součástí jednotně řešeného bloku a je situován na rohu ulic Tyršova a Palackého západně od Náměstí Československé armády. Jedná se o patrový nárožní dům se sedlovou střechou krytou pálenou taškou. Západní průčelí obrácené do ulice Tyršova je devítiosé v rytmu 2-5-2, členěné kvádrovou bosáží. Obě krajní osy předstupují mělkým rizalitem a jsou ukončeny nízkými atikami. V západní ose jsou v přízemí dřevěná, dvoukřídlá vrata, rámové konstrukce, s ozdobně vyřezávanými náplněmi. Východní osa má v přízemí novodobý, prosklený výkladec, v jeho pravé části je vstup do obchodu. Obě osy mají v patře sdružená čtyřkřídlá dvojitá okna dělená v horní třetině poutcem, jsou lemována štukovou šambránou a ukončena nadokenní římsou a segmentovým frontonem. Pravé okno ve východní ose je zazděno. Zbývající okna v přízemí jsou opatřena železnou mříží a obíhána šambránou, která přechází v soklovou římsu. Patro je odděleno kordonovou římsou. Okna v patře jsou doplněna nadokenní římsou a mezi sebou členěna pilastry. Průčelí ukončuje korunní římsa. Jižní průčelí obrácené do ulice Palackého je osmiosé v rytmu os 2-4-2. Rozvržení je prakticky totožné jako v jižním průčelí. Krajní osy v přízemí a v patře jsou sdružené. Jižní osa v přízemí je tvořena novodobým výkladcem. V patře nárožního rizalitu je krajní okenní otvor zazděn. Dvorní průčelí jsou jednoduchá, členěna pouze okny a dveřmi. Interiér je převážně plochostropý, průjezd a chodba z průjezdu ke schodišti do patra jsou klenuté neckovou klenbou. V přízemí se nachází obchod, původní využití těchto prostor není známé. V patře jsou bytové jednotky, dispozice zde doznala jistých změn. Suterén domu je tvořen řadou drobných prostor.