kostel sv. Mikuláše

Podélná jednolodní stavba stojící při komunikaci na návsi obce. Na kratší loď obdélného půdorysu navazuje nepatrně odsazené pravoúhlé kněžiště, k jehož jižní zdi přiléhá čtyřboká sakristie. Kostel je orientován podle osy východ-západ. Hladké fasády, členěné lizénovými rámy, jsou prolomené nízkými okny v profilovaných šambránách se segmentovým záklenkem. Vstup s pravoúhlým profilovaným kamenným ostěním je umístěn v jižní zdi lodi vedle sakristie, opatřen novodobou kovanou mříží. Korunní římsa nese sedlovou střechu, ve východní části zvalbenou. Nad vítězným obloukem vyrůstá z hřebene střechy hranolová zvonice, zakončená jehlancovou stříškou a zlaceným patriarchálním křížem. Pod zvonicí ve střeše provedena dvě trojúhelníková okénka. V hřebenu střechy nad závěrem je osazen ozdobný kovový křížek. Kněžiště je zaklenuto valenou klenbou se styčnými výsečemi, v sakristii plackou, v lodi se nachází valená klenba s výsečemi. V západní části lodi je umístěna dřevěná hudební kruchta s varhanami. Stěny jsou zdobené výmalbou medailonů s postavami světců. V lodi zobrazení Panny Marie, Boha Otce, sv. Jana Nepomuckého a sv. Anežky České, klenbu a stěny v závěru kostela zdobí medailony se čtyřmi evangelisty a anděly.