kostel sv. Petra a Pavla

Orientovaná podélná jednolodní stavba s odsazeným kněžištěm půlkruh. půdorysu a s lodí - s got. jádrem (obvodní zdivo záp. části lodi) a pozdně renesanční věží. Loď sestává ze staré části obdél. půdorysu a z širší vých. přístavby s bočními útvary depozitáře a sakristie s oratořemi v patře. K jižní zdi staré lodi přiléhá v ose mohutná hranolová věž. Fasády chrámu člení mělké vpadlé výplně s okny s půlkruhovým záklenkem. Vstup v ose západního průčelí lodi, dále podvěžím zaklenutým plackou. Kněžiště zaklenuto konchou, stará část lodi má valenou klenbu s výsečemi mezi pasy dosedajícími na přízední polopilíře s římskou hlavicí. Přístavba zaklenuta vysoko vzedmutou plackou, boční útvary mají ve všech podlažích placky. Oratoře uzvírají arkýře vyložené do lodi, na parapetech rodové znaky Piatiů z Drnovic. V záp. části lodi hud. kruchta, posklenutá plackami mezi pasy nesenými hranol. pilíři. Nad vstupem do podvěží kartuš s nápisem o vysvěcení kostela 1786.