dům

Dům č. p. 222 je řadový trojpodlažní objekt situovaný v jižní frontě Dlouhé ulice. Průčelí je šestiosé s mělkým rizalitem v šířce dvou prostředních os a vrcholícím štítovým nástavcem. V rizalitu je v přízemí umístěno trojdílné okno a vstup, v patrech v každé ose sdružená okna. Horizontální členění tvoří pouze hranolová kordonová římsa mezi přízemím a prvním patrem a profilovaná korunní římsa, v rizalitu pak i pod- a nadokenní římsy spojené do rámů přes dvě patra. Plocha přízemí je členěna pásovou rustikou, okna jsou rámována profilovanými šambránami (v přízemí vpadlými plochami). V ploše rizalitu je umístěn reliéf jelena a plastický nápis „U jelena“. Vstup je kryt markýzou. Střecha je sedlová, okapovou stranou orientovaná souběžně s komunikací. Kryje ji pálená taška bobrovka. Ta byla společně s volskými oky na střechu navrácena během rekonstrukce v roce 2007. Původně tzv. hotel Stephan, později nazývaný “U Jelena”.